Šport
četrtek, 25. november 2021

Svetovni dan boja proti nasilju nad ženskami

Samoobramba za vsakogar

Tudi letos je Univerzitetna športna zveza Primorske, tokrat v sodelovanju s Kickboxing klubom Koper, organizirala delavnico samoobrambe, s katero smo obeležili svetovni dan proti nasilju nad ženskami. Delavnica je požela veliko zanimanja, večinoma so se je udeležile prav ženske.

https://www.soup.si/storage/image/202111/520X332/2603039666133965967733683394925004527948596n.jpg

Delavnico je vodil glavni trener in ustanovitelj kluba Vlado. Uvod je bil namenjen osnovam kickboxa, ki je dinamična borilna veščina. Njene tehnike so uporabne tudi za samozaščito ter imobilizacijo napadalcev. Sledili so prikazi določenih prijemov, udarcev in tehnik, ki so jih udeleženke izvajale s pomočjo članov Kickboxing Kluba Koper. Ti so jih vodili skozi položaje ter jim pomagali pri pravilni izvedbi. Vse prisotne so bile ob zaključku delavnice vidno zadovoljne. Sicer upamo, da ne bodo nikoli  prisiljene uporabiti novega znanja v vsakdanjem življenju, a trening telesa in uma vsekakor pozitivno vpliva na zdravje ter občutek varnosti.


25.11.2021 je svetovni dan boja proti nasilju nad ženskami. Opozarja nas nad dejstvom, da je nasilje, v vseh njegovih oblikah med nami. Prav je nanje opozoriti z namenom, da bi zmanjšali njegovo pojavnost v družbi. Vsak akt nasilja, fizično, verbalno ali psihološko pušča za sabo sledi. Žrtve, so največkrat nemočne in prisiljene k molku, a njihov nemi klic na pomoč je večkrat očiten in smo mu dolžni nameniti pozornost. 

V primeru, da smo priča nasilju, nikoli ne oklevamo, temveč to takoj prijavimo Policji. Prav je, da zaščitimo žrtve in ne nasilneže.
 

 


UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit