Šport
torek, 30. november 2021

Zadnji gol v zadnji minuti

Univerzitetna futsal liga

V ponedeljek, 29.11.2021 se je odvijal 2. krog Univerzitetne futsal lige Univerze na Primorskem. V telovadnici Srednje tehniške Šole so tokrat potekale 3 tekme. Prva se je odigrala med ekipama FPP 1 (Fakulteta za pomorstvo in promet) in FVZ 2 (Fakulteta za vede o zdravju), ki prejšnje kolo ni odigrala. Tempo igre je prilagojen okoliščinam. FVZ 2 so se še uigravali, ravno tako FPP 1, ki so morali shajati brez igralcev na klopci. Rezultat po prvem polčasu je bil 2:0 za igralce FPP 1 (Juan M.G.C. in Nick B.), ki do konca tekme več niso zatresli mreže nasprotnika. Zaostanek so v drugem polčasu nadoknadili FVZ 2 (Anton S. in Blaž J.). Obe ekipi sta si zadovoljno delili vsaka po eno točko na lestvici in upata na boljše priložnosti v naslednjih kolih.


Druga tekma je bila vsekakor bolj razburljiva in je ponujala bolj dinamičen tempo igre, več akcij in temu primerno tudi več golov. Famnit (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) je s svojo dobro uigrano ekipo in izstopajočimi posamezniki osvojil zmago nad FM (Fakulteta za management). Že od začetka so prevzeli tempo igre in dosegli razliko 4:0 (Luka B., Adem Z., Luka B. in Rene R.A.). V drugem polčasu je FM prišel do dveh zadetkov (Marko L. in Edin A.), Famnit je svoji zbirki dodal še enega in tekma se je zaključila z rezultatom 5:2.

Rene R.A. (Famnit) je bil zelo zadovoljen nad izidom tekme: ''Ekipa je zelo dobro igrala in skušali bomo obdržati tale tempo še naprej v naslednjih tekmah. Zelo uživam v igri in tudi nad nasprotniki nimam nič negativnega za pripomniti.''


V tretji tekmi se je na novo predstavila ekipa FPP 2 s skrbno izbrano selekcijo igralcev. Igrali so proti FVZ 1 (Fakulteta za vede o zdravju). Po prvem polčasu so vrata zadeli le FPP 2 (Lucas M. 2x, Kristjan M.). A ritem igre se je stopnjeval in drugi polčas je postregel s šestimi goli. FVZ 1 so dosegli svoj prvi zadetek (Tilen Z.) a ni bilo pričakovati, da bodo FPP 2 po četrtem danem golu (Kristjan M.), prejeli še 3 zaporedne gole s strani FVZ 1 (Tilen Z., Kristjan C., Matej A.). Vse do konca tekme je bila igra zelo izenačena. Oba gola so igralci skrbno varovali in več akcij ni bilo realiziranih. Predzadnji napad pa je prinesel zmago FPP 2 z golom kapetana v zadnji minuti (Kristjan M.). FVZ 1 so še poskusili srečo v zadnjih sekundah a na koncu so se morali sprijazniti s porazom.

Vito Antolovič (FPP 2): ''Igra nasprotnikov je bila zelo taktična, a naša je bila še bolj. Izbrali smo Izolanski tip taktike, kjer se ne ve kdo pije in kdo plača, vsak si je želel zadeti gol in je zato bilo veliko dotikov. A na koncu je le prevladal timski duh in pokazali smo, da smo boljši. Verjeli smo v zmago. Kapetan, ki je danes zadel 3 gole, nas je pred pričetkom tekme k temu primerno nagovoril v slačilnici. Vratar Rok Š., moj dolgoletni prijatelj, je tudi bil dobro razpoložen. Za naprej bomo dalje garali, žurali, če nam bojo okoliščine to dovoljevale, da bomo ekipni duh še naprej krepili in zmagovali na tekmah.''

Naslednje kolo Futsal lige bo v božičnem vzdušju, se vidimo.