Šport
ponedeljek, 22. november 2021

Ligaška priložnost tudi za nežnejši spol

Univerzitetna liga UP

V ponedeljek, 22. novembra 2021 so se odvijali odbojkarski dvoboji Univerzitetne lige Univerze na Primorskem. Posebnost odbojkarske lige je pravilo, da morajo v igri vedno biti prisotna vsaj 3 dekleta, česar pri košarki in futsalu ni.

Prva tekma, med ekipama FAMNIT (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) in TURISTICA (Fakulteta za turistične študije) je začela ob 20.30. V zraku je bilo možno začutiti malo predtekmovalne vznemirjenosti, saj se igralci in igralke med seboj niso poznali. Vsekakor je boljšo uigranost pokazala ekipa FAMNITA, katere članice in člani redno obiskujejo rekreacijo od samega začetka. Prvi set so tako povedli z rezultatom 25:11. V drugem setu ni bilo večjih presenečenj. Z rezultatom 25:14 si je ekipa FAMNITA prislužila še drugi set, zaključno zmago z 2:0  in 3 točke na lestvici. 

Amadej J., vodja ekipe TURISTICE, ni bil preveč razočaran nad porazom: ''Izpolnili smo pričakovanja, saj smo danes prvič sploh skupaj zaigrali. Imamo zastavljen plan in tempirali bomo formo za ključne tekme''

''Glede na to, da je bila prva tekma smo bili zadovoljni s svojo igro in upamo, da bomo na naslednjih tekmah vse boljši in boljši'', pa je dejal Ognjen L., član ekipe Famnita.

Druga tekma je potekala med ekipama FVZ (Fakulteta za vede o zdravju) in FVZ musculus, ki je v prvem setu pokazala boljšo uigranost in povedla s 25:13. Drugi set si je priigrala ekipa FVZ, saj je ubrala boljšo taktiko in bila nekoliko uspešnejša pri napadih. Sledil je še tretji, odločilni set. Tekma se je zaključila z rezultatom 2:1. Kdo ve, če bosta ekipi imeli priložnost ponovnega srečanja.

''Danes smo se na tekmi šele spoznali, kar je bilo očitno v prvem setu. Je pa bil drugi set zato veliko boljši. Smo pa veseli, da smo izkoristili tole priložnost za igro in sklepanje novih prijateljstev,'' je dejala Veronika K., ženska predstavnica ekipe FVZ.

Laura c., vodja ekipe FVZ musculus je povedala: ''Zelo je zabavno, da se poleg študija tudi kaj drugega dogaja. Dobro smo delovali skupaj, ker se poznamo, smo sošolci in skupaj igramo na rekreaciji ob torkih ter sredah. Nismo ciljali na zmago temveč na to, da bi se lepo imeli in se družili. Definitivno, pa smo pred pričetkom igre začutili malo več napetosti, ampak tudi ta je hitro popustila, saj je super vzdušje in vsi so zelo fajn.'' 

Ekipi FPP (Fakulteta za pomorstvo in promet) in PEF (Pedagoška fakulteta) sta potrpežljivo čakali na svojo priložnost ob 22.15. Kdor je ostal za ogled je bil vsekakor zadovoljen, saj je imel možnost spremljati vznemirljiv dvoboj z atraktivnimi akcijami. Tekma se je začela izenačeno in po drugem setu tako tudi ostala. FPP, ki je zmagal prvi set s 25:16, je v drugem bistveno popustil in prepustil zmago PEFu s 25:20 Kljub časovni omejenosti sta ekipi uspeli odigrati odločilni set. Zmagala ga je ekipa FPP. V začetku je sicer nastopila nekoliko bolj suvereno kakor proti koncu seta, PEFu pa je vseeno nekoliko zmanjkalo do zmage.

Goran T. ki je v tej postavi že nastopal na Čisti 10ki, ni pričakoval takšen upor nasprotne ekipe, ki se je z igro zelo izkazala. ''Veseli smo zmage, '' je še dejal.

''Bila je super tekma, malo nam je zmanjkalo, nismo bili še uigrani, drugače vemo, da znamo bolje igrati, tako da ni problema za naslednjič. Pokazali bomo pravo igro in bomo zmagali, gremo do konca,'' je povedala Ajda B. Žan pa je še dodal: ''Naslednje zmage nam ne more odnesti nihče, razen Corona.''