Šport
ponedeljek, 19. november 2018

Vojvodina tokrat boljša od Primorske

Naslednja tekma morda v novem koprskem bazenu.

Moštvo Vaterpolo društva Koper Primorska je v dvoboju petega kroga A2 Triglav regionalne vaterpolo lige gostovalo pri novosadski Vojvodini in izgubilo z 12:4 (3:0, 2:2, 4:0, 3:2). Koprčani so v Srbijo odpotovali v nepopolni postavi in z zdravstvenimi težavami, a bile vzrok za poraz predvsem lastne napake.

Tokrat že na začetku tekme našim ni steklo po željah, saj so po uvodnem vodstvu domačinov zapravili petmetrovko. Srečanje bi se že tedaj lahko razvilo v drugo smer, toda v tako kakovostnem tekmovanju, kot je Triglav regionalna vaterpolo liga, se napake običajno hitro kaznujejo. Tako so domačini gladko dobili prvo četrtino in potem odbili koprske poskuse, da bi znižali zaostanek v drugi četrtini. Na začetku tretjega dela igre so imeli naši zadnjo priložnost, da preobrnejo potek tekme, a so v ključnih trenutkih zapravili žogo ali dve. Vojvodina je to kaznovala z novimi zadetki in predčasno odločila dvoboj v svojo korist. 

»V zadnjem tednu smo imeli nekaj bolnih igralcev, tako naš prvi center Khmelevskih ni niti odpotoval z nami v Vojvodino. Prvi dve četrtini, oziroma prvi polčas smo odigrali solidno, žal pa nam žoga ni in ni šla v gol. V tretji četrtini pa smo zašli še v težave z izključitvami in končni rezultat je odraz realne slike dogodkov na igrišču,« je po tekmi povedal trener članske vrste VD Koper Primorska Nebojša Obradović. 

Za Koper Primorsko so zadetke dosegli Zadev, Crnica, Berce in Brozović. Naslednji nasprotnik Kopra v 6. krogu A2 TRVL bo Zadar (morda že v novem koprskem mestnem bazenu), v prihodnjih dneh pa bomo z zanimanjem čakali tudi na potrditev termina dvoboja polfinala slovenskega pokala proti kranjskemu Triglavu.