Šport
torek, 20. november 2018

Prvi krog odigrali tudi odbojkarji in odbojkarice

Univerzitetna liga M servis.

Z dnem 19. 11. 2018 so svoj 1. krog Univerzitetne lige M servis odigrali tudi odbojkarji in odbojkarice. Prva tekma je bila odigrana med Fakulteto za turistične študije (FTŠ) in Pedagoško fakulteto (PEF). Srečanje med ekipama je bilo razburljivo, čeprav je ekipa PEF že v samem začetku tekme pokazala premoč. V drugem nizu se je ekipa FTŠ nevarno približala tekmecu, kjer je sledilo izenačenje pri rezultatu 24:24, vendar ekipa PEF ni podlegla pritisku in suvereno zaključila zadnji dve piki, ki sta jima prinesli dva dobljena niza in posledično zmago.

Izjava ekipe PEF (Tadej Vozlič): Zmaga je bila težko priborjena pa tudi boleča :D, drugi set smo morali pljuniti v roke, ker smo mislili, da nam ne bo zneslo, ampak na koncu se nam je vse skupaj izšlo in smo na srečo zmagali z dvema dobljenima nizoma. Čestitke pa prav tako nasprotni ekipi in želim jim veliko sreče v nadaljnjem tekmovanju in upam, da se srečamo ponovno v finalu.

Izjava ekipe FTŠ (Luka Šteblaj): Moram reči, da je ekipa mlada, malo krat smo igrali skupaj. Nasprotniki so bili boljši. Drugi set smo se borili do izenačenja in zadnjo piko moram omeniti nekaj čez sodniške odločitve, ker zadnja pika ni bila na mestu, saj bi v drugačnem primeru pomenila preobrat tekme in napeto končnico v tretjem nizu.

PEF : FTŠ 2:0 (25:15, 26:24)

PEF (Manca Rotar, Tadej Vozlič, Petra Rančov, Tilen Tomšič, Lucija Skarlovnik in Đuretić Arijana)

FTŠ (Valeria Gržentič, Lina Zajc, Maruša Erjavec Kavčič, Staš Torej, Andrej Samotorčan, Luka Šteblaj, Jernej Pleša in Neja Gržina)

Sledila je tekma med Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper (FAMNIT) in Fakulteto za zdravstvene vede (FVZ). Tekmo je uspešno pričela ekipa FVZ  in s takojšnjim vodstvom popeljala ekipo do prvega dobljenega niza. V drugem nizu je ekipa FVZ vajeti prepustila ekipi FAMNIT, ki je to nemudoma izkoristila v svoj prid in prišla do dobljenega drugega niza. Po izenačenju med ekipama, je sledil tretji niz, ki ga je ekipa FAMNIT pričela veliko bolj odločno. Po štirih pikah prednosti si je ekipa FVZ opomogla in razigrala ter tako prevzela vodstvo. Vendar se ekipa FAMNITA ni tako zlahka vdala in kmalu je sledilo ponovno izenačenje pri rezultatu 10:10. Serija servisov na strani ekipe FAMNIT, je ekipo popeljala do vodstva, kar je ekipo FVZ prisililo v to, da se zberejo in odigrajo v končnici tekme po svojih najboljših močeh. Da jim je uspelo, se je pokazalo pri izenačenju rezultata na 14:14. Sledila je izjemno borbena igra s ponovnim izenačenjem pri rezultatu 15:15. Ekipa FVZ je v ključnih trenutkih pokazala premoč in tako osvojila tretji niz, kar jim je prineslo zmago.

Izjava FAMNIT (Nikola Ljepava): Lahko bi bilo veliko bolje, preveč neresno smo vzeli tekmo. Ne glede na to, bilo je zabavno in mislim, da smo igrali super. Igrali smo tri nize. Tretji niz je bil borben, ampak smo vsi preveč napak storili in mi je žal, da so nas ujeli in zmagali na dve piki razlike. Bo boljše naslednjič.

Izjava FVZ (Primož Slatinek): Tekma je bila dobra. Prvi niz smo odigrali zelo dobro in tako povedli 1:0. V drugem nizu se je poznal padec naše koncentracije in se nismo uspeli zbrati vse do konca niza in se je tako razlika v pikah povečevala. Tretji niz smo dobro začeli, ponovno je nastopila izguba koncentracije, ampak na koncu nam je tudi s pomočjo sreče obrnili rezultat in zmagali.

FAMNIT : FVZ 1:2 (17:25, 25:13, 15:17)

FAMNIT (Boris Turudija, Katja Čabrian, Nikola Ljepava in Emrah Tatarević, Marko Jankovič, Ognjen Lazarević, Marija Vuković in Ana Ivankovič)

FVZ (Aljoša Habjan, Luka Mihelič, Janez Mlinarč, Valentina Kostanjšek, Tajda Rešek, Primož Slatinek, Klara Kovačič in Blaž Kuzmič)