Šport
sreda, 12. junij 2019

UŠZP v sodelovanju z vsemi generacijami

Osveščamo o pomenu gibalno/športne aktivnosti

V mesecu juniju bo Univerzitetna športna zveza Primorske, v sodelovanju s Centrom dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, pomagala pri izvajanju aktivnosti za člane Društva upokojencev Marezige.

Vsako sredo ob 9.00, bo v Marezigah potekala »Medgeneracijska vadba«, s katero želimo opozoriti na pomembnost medgeneracijskega sodelovanja, ki je dorečen z Dogovorom o medgeneracijskem sodelovanju, ki so ga decembra 2017 podpisale Dijaška organizacija Slovenije, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije. S tem so se med drugim zavezale, da bodo s skupnimi močmi oblikovale predloge za zmanjševanje socialne neenakosti v družbi, ter za zagotavljanje socialne in dohodkovne varnosti v vseh življenjskih obdobjih, se zavzemale za aktivno vključevanje mladih in starejših v ekonomsko, družbeno ter politično življenje in za aktiven prenos znanj in izkušenj med generacijami.

Danes je potekala prva vadbena ura in imeli smo se super! Na UŠZP, bi bili radi s svojo aktivnostjo vzor in motivacija starejšim generacijam, ter jih spodbudili k ohranjanju dobre psihološke in fiziološke pripravljenosti.

Znanje ima večjo moč, če ga delimo!