Šport
ponedeljek, 10. junij 2019

Košarkaši 3X3 UP iz Varaždina prinesli zmago

Košarkaši 3X3 PIRAN 2 ponovno pokazali, da so najboljši

Vikend, ki je za nami, so predstavniki UP v 3X3 košarki, preživeli v mestu Varaždin (HR). Ekipa 3x3 PIRAN 2, nas je predstavljala na drugem mednarodnem univerzitetnem turnirju NorthStreet, ki se ga je vse skupaj udeležilo 10 ekip iz Hrvaške, Madžarske, Slovenije, Albanije in Bosne in Hercegovine.

Ponosno lahko povemo, da so Siniša Miličević, David Vac, Matej Teo Klepač in Tine Petrič, po šestih odigranih tekmah, osvojili 1. mesto, brez enega samega poraza.

Naša ekipa, je že prvi dan turnirja, premagala vse štiri nasprotne ekipe in se uvrstila v polfinale (UP vs FOI 11-1, UP vs Sveučilište Mostar 12-10, UP vs Sveučilište Pecs 11-9, UP vs VERN 12-10).

V soboto sta sledila boja za uvrstitev v finale. Polfinalna tekma, ki jo je naša ekipa odigrala proti Sveučilištu Lavoslav Ružička, je bila ena težjih in bolj napetih na turnirju. V rednem delu igre zmagovalca prvega polfinala nismo dobili (UP vs Sveučilište Lavoslava Ružička 17-17). Po podaljšku, pa so naši fantje s košem Siniše Miličeviča zasluženo premagali nasprotnika (UP vs Sveučilište Lavoslava Ružička 19-18).

Po kratkem odmoru je sledila še finalna tekma, kjer se je naša ekipa UP pomerila z UNI Zagreb. Po začetni boljši igri Zagrebčanov, so naši fantje zbrali še zadnje moči in s hitro igro, nekaj lepimi akcijami in borbi za vsako žogo dosegli zmago na turnirju, s končnim rezultatom UP vs. UNI Zagreb 16-12.

Čestitke našim fantom, ponosni smo na vas!

David Vac je po turniju povedal: "Prvi dan smo vse tekme zmagali in tako prišli brez problemov do polfinala. Polfinalna tekma je bila za nas najtežja. Po zmagi v polfinalni tekmi smo vedeli, da bomo v finalu lahko dokazali da znamo in zmoremo. Lepo nam je bilo v Varaždinu in super je, ko je turnir blizu nas, da nam ni treba dolgo potovati. Vse je bilo dobro organizirano in uživali smo maksimalno."

Siniša Miličević dodaja: "Najprej bi čestital fantom za dobro igro in osvojen turnir. Ekipe so bile kvalitetne in imeli smo kar težko delo. V skupinskem delu smo takoj pokazali, da računamo na visoko uvrstitev in osvojili prvo mesto po prvem dnevu. V drugem dnevu pa smo odigrali zelo težko polfinale in na koncu smo izvlekli finale. V finalu nam je stekla igra, nadigrali smo nasprotnika in zasluženo osvojili turnir.  Moram še pohvalit organizatorja, ker je poskrbel za vrhunsko izvedbo turnirja."