Šport
torek, 15. marec 2022

Živčna zmaga za Turistiko

Univerzitetna odbojkarska liga

V ponedeljek, 14.3.2022 se je odvijal predzadnji krog skupinskega dela univerzitetne lige Univerze na Primorskem.

Prva tekma se je odvijala med ekipama Famnit in FVZ Musculus. Razlika v kvaliteti igre in tehnični podkovanosti med ekipama je bila dokaj očitna. Tekmo je zmagal Famnit z rezultatom 2:0.  Kljub vsem naporom, Fvz Musculus ni zmogel preko preko 17. točke. (25:16, 25:17)

Ko smo vprašali Ognjena kako je zadovoljen nad svojo igro je dejal: ''Nisem zadovoljen s svojo igro danes, mislim da imam še veliko možnosti za napredovanje. Upam, da bomo na dan velikega finala bili dovolj pripravljeni in nastopili s še boljšo igro.''

 


Fvz musculus je nato imel še eno priložnost proti ekipi Turistice. Ta tekma je tako bila za ti dve ekipi odločilna, zmaga pa je predstavljala vstopnico za nastop na tekmi za 3. mesto na velikem finalu univerzitetne lige, ki bo 13.4.2022.

Tekma je bila neprestano napeta in izenačena. Turistica je večkrat prevzela pobudo in napravila razliko v rezultatu za več točk, a jo je FVZ Muskulus  več krat tudi uspešno izničila. Prvi set se sicer končal z rezultatom 21:25 za Turistico a za 2. set je bilo potrebno imeti mirne živce do zadnje točke. Ko je Turistika zapravila set žogo pri rezultatu 24:21, je Fvz ponovno izenačil. Turistica je set zmagala na razliko 26:24, za kar se je izjemno veselila. 

''Imeli smo težave z nihanji. Kadar smo zaostajali je bila vidna potrtost in smo na ta račun storili dodatne nepotrebne napake. Sicer smo se dobro držali in se borili po svojih močeh. Priznamo, da smo si tudi mi zelo želeli zmage.'' Je dejal igralec FVZ Musculusa.

Fvz Musculus so tako zaključili nastope na ligi in se jim iskreno zahvaljujemo za sodelovanje.