Šport
sreda, 26. februar 2020

Vodilni ekipi prikazali izjemno izenačen dvoboj

Univerzitetna odbojkarska liga M JOB.

V ponedeljek, 24.2.2020, se je odvil 5. krog UOL. Tokrat sta se v prvem dvoboju pomerili ekipi Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Pedagoške fakultete (PEF) , v drugem delu lige pa sta moči merili ekipi Fakultete za turistične študije (FTŠ) in Fakultete za vede o zdravju (FVZ).

FAMNIT in PEF, ki sta trenutno vodilni ekipi na lestvici, sta prikazali izjemno izenačen dvoboj. Nobena od ekip ni dovolila drugi, da bi se z rezultatom oddaljila za več kot nekaj pik prednosti. V prvem setu je bila ekipa PEF nekoliko boljša in set zaključila z rezultatom 25:23. V drugem setu sta ekipi nadaljevali v izjemno izenačenem dvoboju. Proti koncu je FAMNIT odločno odigral nekaj akcij in priboril zmago z rezultatom 25:23. O zmagovalcu je odločal tretji set, kjer sta obe ekipi pokazali nekaj lepih akcij in veliko motivacije za zmago. Na koncu je PEF povedel in tretji, odločilni set obrnil sebi v prid, ter zaključil s 15:9. 

Končni rezultat: FAMNIT : PEF – 1:2 (23:25, 25:23, 9:15)

Ekipa FAMNIT (Koletnik, Vuković, Rakić, Tatarević, Ljepava, Turudija, 

Ekipa PEF (Vozlič, Tubić, Tomšič, Đuretić, Cesar, Rotar)


V drugem delu ponedeljkovih tekmovanj, sta se pomerili ekipi FTŠ in FVZ, ki sta prikazali nekaj zanimivih akcij, vendar borba ni bila tako izenačena. Ekipa FVZ je že v prvem setu pokazala svojo premoč nad ekipo FTŠ, ki se je nadaljevala tudi v drugem setu. Sicer je ekipa FTŠ uspela slediti ekipi FVZ, vendar ne dovolj za zmago, tako da je tudi drugi set pripadal FVZ z 26:24.

Končni rezultat: FTŠ : FVZ – 0:2 (-:-, 24:26)

Ekipa FTŠ (Zajc, Kragelj, Gržentić, Klepač, Šmon, Račić,Višner)

Ekipa FVZ (Vajd, Rešek, Skuk, Čigon, Pugelj, Mlinarič)