Šport
sreda, 20. februar 2019

V spomladanski semester bomo zajadrali z Veroniko in Tino

Večeri z uspešnimi športniki slovenske Istre.

Tudi v spomladanskem semestru bomo na Univerzitetni športni zvezi Primorske nadaljevali s serijo javnih pogovorov z vrhunskimi slovenskimi športniki. Tokrat bomo gostili najboljši slovenski jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol. Fenomenalni dekleti, ki sta že lani izpolnili normo za Olimpijske igre, bomo gostili v torek, 26. februarja ob 19. uri.

Peta izvedba 'Večerov z vrhunskimi športniki' bo spet v znamenju ženskega spola in obenem tudi vodnih športov, kar je razumljivo. Univerza na Primorskem se namreč nahaja ob morju, zato  je paleta mokrih športnih aktivnosti v lokalnem okolju zelo pestra. Poleg jadranja so v Slovenski Istri popularne vodne športne panoge še veslanje, kajakaštvo, plavanje, potapljanje, ribolov in kajtanje. Da so slovenska dekleta v športnih nastopih pogosto bolj uspešna od moških, pa itak ni nobena skrivnost.    

Foto: Sandi Jerman

S Tino Mrak in Veroniko Macarol, ki sta se šele prejšnji teden vrnili s tekme svetovnega jadralskega pokala na Floridi, bomo na sedežu UŠZP prihodnji torek govorili o jadranju, o pripravah na nastope, o delovnih navadah, o službah in o študiju, o zadnjih Olimpijskih igrah v Riu ter o prihodnjih v Tokiu, zapluli pa bomo tudi v umetniške vode.    

Trenutno najboljši slovenski jadralki se sicer lahko pohvalita z medaljami s svetovnega in z evropskega prvenstva v nujnem jadralnem razredu 470 ter tudi z zmago na tekmi svetovnega pokala. Konec lanskega leta pa sta za svoje uspehe dobili še največje domače priznanje – bili sta namreč izbrani za slovenski športnici leta v ekipni kategoriji.  

Vabljeni torej v torek, 26. februarja, ob 19. uri, v prostore Študentskega centra na Čevljarski ulici 27 v Kopru. Dogodek bo kot običajno odprt za javnost, vstopnine ne bo.