Šport
petek, 07. april 2023

Tudi košarkarje čaka samo še končnica

Kdo bo zmagovalec Košarkarske Univerzitetne lige 2022/23?

V ponedeljek 03.04.2023, se je v telovadnici STŠ, odigral zadnji krog košarkarske Univerzitetne lige, pred finalnim dvobojem. Odigrale so se tri tekme. 

Prvo tekmo sta odigrali ekipi FVZ 2 in TURISTICA. Ekipa FVZ 2 je začela odločno z odličnimi meti,  nakar se je ekipa TURISTICE zbudila in začela se je bolj dinamična igra. Prvi polčas se je končal z rezultatom 25:20 v korist ekipe FVZ 2, ki je dominirala večino časa prvega polčasa. V drugem polčasu  je ekipa TURISTICE pokazala boljšo igro, ekipi sta si vodstvo neprestano predajali in točkovno ostajali blizu. Zadnja četrtina je bila v na strani ekipe FVZ 2, ki je imela nekaj odličnih metov za 3 točke. Na ta način so se točkovno odmikali od nasprotniks in do konca tekme samo še zviševala prednost. V ekipi FVZ 2 se je kot najbolj učinkovit igralec izkazal Hvalec T., ki je zadel nekaj lepih metov za tri točke. Tekma se je končala z rezultatom 59:46 v korist ekipe FVZ 2. 

Po koncu tekme je predstavnik ekipe FVZ 2 Lukšič Ž., z navdušjem izjavil: “Tekma je bila spektakularna. Res neverjeten dvoboj z nasprotniki. Borili smo se do zadnega in na ta način priborili zmago naši fakulteti. Tokrat je svoje košarkaške sposobnosti pokazal predvsem moj soigralec Tin Hvalec, ki je tudi zadel koš za zmago. Fantje smo res povezani in sedaj z glavo na finalnem obračunu. #jobnotfinnished – kobebryant”.

Jevšenak A. je za ekipo TURISTICE povedal: “Dobro smo začeli in korektno odigrali prvi polčas. V drugem polčasu je padla koncentracija in smo v zadnji četrtini dokončno popustili.”

Druga tekma se je odigrala med ekipami Fakultete za management (FM) in ekipe Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Ekipa FAMNIT je začela bolj sigurno, ter v prvem polčasu neprestano ohranjala prednost, ki pa jo je ekipa FM uspešno lovila. V drugem polčasu so člani ekipe FM zbrali energijo in začeli igrati po svojih najboljših močeh, kar je bilo dovolj kratkotrajen preobrat v vodstvu. Zadnja četrtina je bila zelo dramatična in dinamična, vodstva so se nenehno menjavala, v zadnji minuti sta obe ekipi zadeli met za 3 točke in rezultat na semaforju se ustavil na 30:30. V zadnjih par sekund so člani ekipe FAMNIT pokazali boljšo zbranost in vztrajnost, ter zadeli met za dve točki in si tako zagotovili zmago. Ekipa FAMNIT je tekmo dobila, z rezultatom 32:30. 

Šinik B. je v imenu ekipe FM izjavil: “Težka tekma. Nasprotniki so zadeli nekoliko trojk, v ključnih trenutkih. Sodniki so naredili nekaj napak v odločilnih trenutkih tekme.” 

V zadnji tekmi večera, sta moči pomerili ekipi Fakultete za Turistične vede (TURISTICA) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Tekma se je začela nekoliko počasno, hitrejšo veliko bolj dinamično in napeto igro, smo začeli spremljati šele v drugem polčasu. Vodstvo sta si ekipi neprestano podajali in tekmo je bilo zanimivo spremljati, saj se do zadnjega trenutka ni vedelo, kdo bo na koncu prevladal na igrišču. V zadnji četrtini je ekipa FAMNIT-a vzela minuto odmora, ki je bila več kot koristna. Z novo taktiko so  uspeli priti do prednosti, ki so jo obdržali do konca in tako poskrbeli za nove točke skupnega seštevka. Tekma se je končala z rezultatom 29:23 v korist ekipe FAMNIT.

 Milivojčević M., iz ekipe FAMNIT je obe tekmi pokomentiral tako: “Dobro smo začeli prvo tekmo. Igrali smo borbeno od začetka do konca, ker smo vedeli kakšna je kvaliteta igre nasprotnikov. Rezultat je bil izenačen tekom cele tekme, ampak na koncu smo uspeli obdržati koncentracijo in slavili. Čestital bi svoji ekipi in nasprotnikom, ter jim zaželel srečo v končnici.. Kar se tiče druge tekme, bila je pravi izziv z veliko teka. Dobro smo igrali večino tekme, čeprav nismo zadeli kar nekaj lažjih točk. Na koncu je pomembno, da smo si izborili zmago!”

Jevšenak A., predstavnik TURISTICE je povedal: “Drugo tekmo smo odigrali veliko bolje. Tempo smo uspeli držati skozi celotno tekmo. Poznala se je velika višinska razlika med ekipami in to je na koncu pripomoglo k tesnemu zaključku, kjer nam je tudi zmanjkalo malo športne sreče.”

Vidimo se 17.4.2023, na velikem FINALU UNIVERZITETNE LIGE 2022/23!