Šport
nedelja, 15. oktober 2017

TAFISA podelila certifikate CLC

Med prejemniki tudi dva člana Univerzitetne športne zveze Primorske

Mednarodna organizacija športa za vse (TAFISA) je danes v Ljubljani zaokrožila štiridnevno mednarodno priznano izobraževanje na področju športa za vse - Certified Leadership Course (CLC) - in udeležencem po uspešno opravljenem izpitu predala mednarodno priznani certifikat. Med prejemniki sta bila tudi člana Univerzitetne športne zveze Primorske (UŠZP), Marko Juretič in Ana Kocjančič.

Marko Juretič in Ana Kocjančič po prejetju mednarodno priznanega certifikata.

TAFISA to izobraževanje izvaja od leta 2007, njegov glavni namen pa je sodelujoče poučiti o informacijah in novostih na področju športa za vse. V okviru tokratnega izobraževanja so v Ljubljani poučevali trije tuji predavatelji, Wolfgang Baumann, generalni sekretar TAFISA, Finn Berggren, predsednik Gerlev Physical Education & Sports Academy iz Danske, in Sarah van Ballekom z Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), domači predavatelj pa je bil mag. Patrik Peroša, predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze.

Izkušeni predavatelji so na izobraževalnem seminarju predstavili bogat nabor tem, med katerimi so bile:

  • Globalna filozofija športa za vse
  • Strateški razvoj športa za vse
  • Prostovoljstvo in šport za vse
  • Usmeritve MOK do leta 2020 in njihov pomen za šport za vse
  • Šport za vse v Sloveniji

Udeleženci izobraževanja so v sklopu predavanj obiskali tudi Slovenski olimpijski izobraževalni center in 12. Kongres športa za vse, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, za konec pa jih je v soboto čakal ustni izpit, po katerem so prejeli certifikat.