Šport
četrtek, 15. november 2018

Slovenske študentke v finalu svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3

Univerzitetno tekmovanje letos na Kitajskem.

Ekipa košarkaric Univerze v Ljubljani se bo udeležila finala svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3 (WUL basketball 3x3), ki bo od 15. do 18. novembra 2018 potekalo v mestu Xiamen na Kitajskem.


Na letošnje tekmovanje študentke z Univerze v Ljubljani odhajajo v sledeči postavi: Sara Meden (Medicinska fakulteta – ŽKD Ježica), Eva Jamnik (Fakulteta za šport – ŽKD Akson Ilirija), Maja Jakobčič (Fakulteta za farmacijo – ŽKK Triglav) in Ela Stergar (Biotehniška fakulteta – ŽKD Akson Ilirija).

Članice ekipe so v zadnjem času opravile nekaj skupnih treningov s poudarkom na uigravanju ekipe, po videnem pa so tekmovalke dobro pripravljene. O pričakovanjih je težko govoriti, kot prave športnice pa košarkarice v en glas zagotavljajo, da bodo častno zastopale svojo univerzo in Slovenijo. Slovenske študentke se tekmovanja udeležujejo s pomočjo Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA).

To je sicer že drugi nastop slovenskih tekmovalk na tem tekmovanju. Leta 2016 so po porazu v četrtfinalu osvojile zelo dobro 5. mesto.

V finale svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3 se moštva uvrstijo z uspehom na kontinentalnih tekmovanjih ali s posebnim povabilom organizatorjev. Tekmovanje letos že četrtič poteka na Univerzi Huaqiao v mestu Xiamen v kitajski provinciFujian.

Vljudno vas vabimo, da spremljate rezultate nastopov naših tekmovalk na spletni strani Slovenske univerzitetne športne zveze (www.susa.org).