Šport
torek, 21. november 2023

Prvi krog košarkarske Univerzitetne lige v sezoni 2023/2024

V ponedeljek, 20.11.2023, je v telovadnici STŠ potekal prvi krog košarkarske Univerzitetne lige v sezoni 2023/2024, kjer smo spremljali 3 tekme.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) ter Fakulteta za Management (FM). Fantje iz ekipe FPP so od samega začetka igrali bolj agresivno in pokazali, da so pripravljeni dati vse od sebe v prvi tekmi letošnje sezone. Prvo četrtino so končali z razliko 9 točk in prednost povečevali do konca prvega polčasa, ki se je končal s rezultatom 24:12 v korist ekipe FPP. V tretji četrtini se je prednost še povečala, a so člani ekipe FM v četrti četrtini pokazali svojo kvaliteto in se rezultatsko približali, vendar to ni bilo dovolj. Ekipa FPP je ohranila kontinuiteto igre in zmagala prvo tekmo v letošnji sezoni s 50:43, s čimer si je priigrala prve točke na lestvici.

Druga tekma se je odvijala med ekipama Fakultete za vede o zdravju 2 (FVZ 2) in Fakultete za naravoslovje in informacijske tehnologije 2 (FAMNIT 2). Tekmo je bolje začela ekipa FVZ 2, ki je pokazala odlično športno vzdušje, v katerega so se vključile tudi igralke, ki so s svojo energijo in igro okrepile ekipo. Prvi polčas se je končal z rezultatom 20:13 v korist mešane ekipe FVZ 2. V drugem polčasu se je ekipa FAMNIT 2 zbrala in tekma je postala izjemno napeta. Na koncu so člani in članice ekipe FVZ 2 zadržali živce in srečo ter zmagali s 43:40.

V zadnji tekmi prvega kroga sta se pomerili ekipi FAMNIT 1 in FAMNIT 2. Tekma se je začela mirno, napetost pa se je dvignila samo v prvi četrtini, ki se je končala z izidom 8:8. Od druge četrtine naprej so člani ekipe FAMNIT 2 prevzeli nadzor, pokazali agresivno igro in dobro taktiko. Prvi polčas se je končal z rezultatom 27:12 v korist ekipe FAMNIT 2. Drugi polčas je bil bolj napet, a so fantje ekipe FAMNIT 2 ohranili vodstvo in na koncu zmagali s 36:28.

Drugi krog košarkarske Univerzitetne lige se bo odigral že naslednji teden, 27.11.2023.