Šport
torek, 15. januar 2019

Priče velikemu preobratu

Univerzitetna odbojkarska liga M servis.

Teden smo začeli s 3.krogom Univerzitetne odbojkarske lige M - servis, ki se je v ponedeljek, 14.1.2019, odvijala med ekipama Pedagoške fakultete (PEF) in  Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT-a) ter med ekipama Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in Fakultete za turistične študije (FTŠ).

Prva tekma, nam je postregla s hitro zmago ekipe PEF, ki je prvi niz pričela suvereno in nasprotnike takoj pustila na 4 pike razlike. Po uspešni seriji servisov igralca Ognjena Lazarevića, si je FAMNIT priboril izenačenje na 10:10 in se uspešno kosal z nasprotniki do rezultata 13:13. Nato je odločen napad s strani nasprotnika (Tadej Vozlič) pripeljal do ponovnega vodstva PEF. Kljub temu, da je PEF držal razliko štirih pik, se FAMNIT ni vdal. Nekaj zaporednih napak ekipe PEF, je ekipa FAMNIT-a izkoristil v svoj prid in se tako ekipi PEF približala le na piko razlike. Vendar je napaka servisa na strani ekipe FAMNIT bila usodna, saj je pripeljala ekipo PEF do prvega dobljenega niza.

V začetku drugega niza je ekipa PEF še bolj drastično povišala vodstvo in sicer za 10 pik, kar je ekipo FAMNIT dokončno potolklo. Upad koncentracije, motivacije in serija nerealiziranih napadov in obramb so botrovali temu, da je ekipa FAMNITA morala priznati premoč ekipe PEF.

Izjava PEF: Tekma je bila super, nasprotniki so dobri, ampak se mi zdi, da jih je utrujenost premagala. Skratka PEF se odlično počuti in ciljamo na nove zmage v prihajajočih tekmah (Petra Rančov).

Izjava FAMNIT: Tekma je bila zanimiva, ampak nam ni uspelo, da se privadimo na njihov nivo igranja. V bistvu smo naredili ogromno napak, predvsem pri sprejemu v drugem setu kar nas je posledično privedlo do poraza. V prvem nizu smo celo vodili in mislim, da smo takrat imeli edino priložnost za zmago.

PEF : FAMNIT 2 : 0 (25:22, 25:8)

Ekipa PEF (Rančov Petra, Vozlič Tadej, Đuretič Arijana, Tomšič Tilen, Skarlovnik Lucija in Rotar Manca).

Ekipa FAMNIT (Ljepava Nikola, Lazarević Ognjen, Turudija Boris, Čabrian Katja, Vuković Marija in Ivanković Ana).

Druga tekma med ekipama FVZ in FTŠ, se je tudi pričela s prepričljivim vodstvom in sicer v prid ekipe FVZ, kar je dodatno podkrepila še serija zaporednih uspešnih servisov (Nina Vajd) in je tako ekipa FVZ pustila ekipo FTŠ 5 pik pod seboj. Uspešnih servisov na strani ekipe FVZ ni in ni bilo konca. V nadaljevanju (Blaž Kuzmič) se je ekipa FVZ oddaljila za celih 7 pik in rezultat je bil 11:4. Veselje po več kot očitnem vodstvu, je prekinil suveren napad na strani ekipe FTŠ (Jernej Pleša). Ta je zamajal trdnost ekipe FVZ in posledično se je FTŠ približal na le 2 piki razlike. V nadaljevanju je FVZ popuščal v sprejemu in obrambi, vendar je vseeno po uspešnih realiziranih napadih uspel prevzeti vodstvo. Borbenost FTŠ je takrat bila na vrhuncu in z veliko zagnanostjo in motivacijo so prevzeli vodstvo pri rezultatu 23:22 ter z zmago tudi zaključili prvi niz. 

V drugem nizu se je ponovila zgodba, saj je ekipa FVZ ponovno pustila ekipo FTŠ na 5 pik razlike (11:8). Po nekaj neuspešnih servisov na strani FVZ se je FTŠ nevarno približal in padec motivacije pri ekipi FVZ izkoristil v svoj prid ter prevzel vodstvo. Ekipa FVZ se ni uspela več sestaviti, zato je morala priznati poraz. 

Izjava FVZ: Enkrat gre, drugič pa ne in tako danes nam ni šlo. Bilo je preveč nihanja in padec motivacije je privedel do padca v kvaliteti igre. 

Izjava FTŠ: Končno smo odigrali tako kot smo morali. Imeli smo okrepitev (novo igralko) in smo tako zbrali ekipo s katero gremo po naslov. V končnici ni bila ena sodniška odločitev na mestu, ampak nam je tako dala le ekstra spodbudo. Bili smo bolj konstanti kot nasprotnik, ki je imel samo enega glavnega napadalca in si tako zaslužili zmago.

FVZ : FTŠ  0 : 2 (23:25, 22:25)

Ekipa FVZ (Kuzmič Blaž, Kovačič Klara, Mlinarič Janez, Vajd Nina, Rešek Tajda, Slatinek Primož, Rovan Anže in Mihelič Luka)

Ekipa FTŠ (Klepač Matej Teo, Šteblaj Luka, Pleša Jernej, Erjavec K. Maruša, Gržentič Valeria in Ilc Tjaša)