Šport
sreda, 18. maj 2022

Pokali podeljeni

Košarka 3x3

V ponedeljek, 16.5.2022 ob 20.00 je v telovadnici STŠ v Kopru potekal še zadnji turnir v košarki 3x3. Udeležilo se ga je 6 ekip, ki zagnano ciljali rumeno modro žogo proti košu. Z najboljše so namreč čakale medalje in svetlikajoči pokali ter praktične nagrade, ki so še dodatno motivirale študente udeležence.

Tekmi za 3. in 1. mesto sta bili zelo izenačeni. Kljub temu da je ekipa The blue print povedla z 4:0, je Delije sever zagrizla in do konca dvoboja povedla z 10:9. Zadnji koš je padel ob zaključku tekme in iskreno so se veselili zmage.

Za naslov zmagovalce pa je tudi tokrat odločal podaljšek. Programeri so presenetili nasprotnika MC in po desetih minutah je bil rezultat izenačen z 8:8. Sledil je podaljšek in MC so z dvema košema povedli in z razliko dveh točk zmagali finalni dvoboj.

Rezultati:

1. mesto: MC

2. mesto: Programeri

3. mesto: Delije sever

4. mesto: The blue print

5. – 6. mesto: Portorož, Montenigers 

 

Prve tri ekipe so prejele medalje. Za tem je sledila še podelitev pokalov za prve tri uvrščene ekipe glede na osvojene točke v skupni lestvici vseh turnirjev. 1. mesto je osvojila ekipa MC, 2. mesto Montenigersi in 3. mesto Delije Sever.


Vsem udeležencem čestitamo za prikazano igro in dobro voljo. Turnirje želimo ponoviti tudi naslednje študijsko leto in upamo da bo udeležba še večja.