Šport
torek, 15. september 2020

Otok zdravja vabi

Dan brez alkohola.

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) vabi na dogodek »Dan brez alkohola«, ki se odvija v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. Tokrat bo Dan brez alkohola potekal 19. septembra na Pristaniški ulici v Kopru, od 9. do 13. ure, na »Otoku zdravja« v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

Na dogodku bodo sodelovali predstavniki nevladnih organizacij, ki sodelujejo skupaj na projektu. Dan brez alkohola je obeležitev posebnega dne v okviru projekta SOPA. Na ta dan želimo v 8 različnih regijah po Sloveniji in različnih datumih v septembru predstaviti javnosti naše aktivnosti ter se pogovoriti o zdravih življenjskih izbirah.

Dogodek je namenjen osveščanju javnosti o projektu SOPA ter o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola. Začeti želimo pogovor o opuščanju nezdravih življenjskih navad ter nuditi oporo pri zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu.

Na naših stojnicah bodo obiskovalci lahko dobili informacije o naših aktivnostih, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi. Predstavili bomo zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola, na voljo pa bodo tudi informacije o virih pomoči v regiji. UŠZP je pripravil spretnostni izziv, v katerem se bo prav vsak lahko preizkusil od 11. do 13. ure. Poskrbeli bomo tudi za praktične nagrade.

Veliko bo priložnosti za povezovanje med različnimi posamezniki in organizacijami terpridobivanja novih znanj.


Več informacij o projektu SOPA lahko najdete tukaj: https://www.sopa.si/


Dogodki bodo prilagojeni na trenutne razmere zaradi COVID-19.
Veselimo se druženja z vami!


 

V letih 2018 – 2021 sodelujemo v projektu SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, katerega pobudnik je Ministrstvo za socialo, izvajalec pa Nacionalni inštitut za javno zdravje. Osnovni namen projekta je zmanjšati čezmerno pitje alkohola in njegove negativne učinke na zdravje obravnavanega ter vzpostaviti odgovoren odnos do alkohola pri vključenih deležnikih. UŠZP skupaj z ostalimi društvi na projektu sodeluje pri izvedbi t.i. kratkih ukrepov, ki se nanašajo na informiranje, promocijo in osveščanje v sklopu športno rekreativnih in ostalih dogodkov.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija (20 %).