Šport
četrtek, 11. januar 2018

Na kalčetu ubranili kraški ponos

Na prvem turnirju leta tekmovalo 9 ekip.

V sredo, 10.1.2018, smo večer preživeli ob mizah kalčeta v prostorih Urban Piqniqa (Arena Bonifika). Na vabilo Univerzitetne športne zveze Primorske se je odzvalo 9 ekip v moški konkurenci, med katerimi so bile 4 mešane ekipe.

Tekmovanje se je pričelo ob 20. uri. Po eni uri dvobojev, med katerimi je vsaka ekipa želela iztržiti kar največ zmag v svoji skupini, so se v nadaljevanja tekmovanja uvrstile le 4, torej dve ekipi iz vsake skupine. Nekatere ekipe so že nakazovale svojo pripravljenost in izkušnje ter hitro zaključevale dvoboje. A že polfinalni dvoboji so trajali dlje in so zahtevali kar nekaj koncentracije ter mirnih živcev. V tekmi za tretje mesto sta igrali ekipi LUŽCA v zasedbi Jureta Vidakoviča in Mateja Husa ter THE MATEJ TEAM, v zasedbi Mateja Guština pa Mateja Zonta Blaževič, ki jo o dogajanju povedal naslednje: ''Z Matejem sva prvič skupaj zaigrala na takem turnirju in sem vesel, da sva se tako ujela. Tekma za 3. mesto je bila res napeta, o zmagi je odločal 5 niz in zadnja žogica. Z nekoliko več sreče na naši strani smo uspeli zmagati s 3:2. Zahvaliti se želimo nasprotnikom za lepo igro in organizatorju za priložnost udeležitve na takem tekmovanju. Vsekakor se bomo ob naslednji priložnosti ponovno udeležili turnirja kalčeta, saj smo zelo zadovoljni z organizacijo.''

Časovno najdaljša tekma večera, ki je odločala o naslovu zmagovalca, je bila med ekipo ANA, MIRT - Ana Crnica, Mirt Hlaj in ekipo WRLK - Erik Stojkovič, Rok Juren. Kljub izidu 3:0 za WRLK, je bila zmaga vse drugo kakor gladka. ''Nismo pričakovali zmage, saj smo med spremljanjem skupinskih dvobojev opazili izkušenost nasprotnikov. Zadnje čase nismo več tako pogosto poprijeli za igralne ročaje in smo zato še toliko bolj presenečeni, da nam jih je uspelo preigrati. Vsekakor ni bilo enostavno, pa vendar smo morali ubraniti naš kraški ponos,'' je svojo izjavo o tekmovanju nekoliko v šali zaključil član WRLK Rok Juren.

Zahvala torej vsem tekmovalcem  za udeležbo in čestitke igralcem, ki so stali na zmagovalnem odru po naslednjem razporedu:
1.mesto: WRLK (Erik Stojkovič, Rok Juren)
2.mesto: ANA, MIRT (Ana Crnica, Mirt Hlaj)
3.mesto: THE MATEJ TEAM (Matej Guštin, Matej Zonta Blaževič)
4.mesto: LUŽCA (Jure vidakovič, Matej Husu)

Ostale uvrstitve:
5.– 9. mesto:
PABLO (Patrik Horvat, Tilen Kajtna)
NOČNA PRAVILA 2 (Tilen Tomšič, Maja Laurič)
ČINČULE ČANČULE (Seit Demiri)
ŽLIKROFI (Aljaž Šekli, Božtjan Lazar)
NOČNA PRAVILA 1 (Matic Krapež, Sanora Langus)


REZULTATI TEKEM
Uvrstitve po skupinah:
Skupina 1

ANA, MIRT (Ana Crnica, Mirt Hlaj)
THE MATEJ TEAM (Matej Guštin, Matej Zonta Blaževič)
PABLO (Patrik Horvat, Tilen Kajtna)
NOČNA PRAVILA 2 (Tilen Tomšič, Maja Laurič)
ČINČULE ČANČULE (Seit Demiri)

Skupina 2
WRLK (Erik Stojkovič, Rok Juren)
LUŽCA (Jure vidakovič, Matej Husu)
ŽLIKROFI (Aljaž Šekli, Božtjan Lazar)
NOČNA PRAVILA 1 (Matic Krapež, Sanora Langus)

Polfinale
ANA, MIRT: LUŽCA   3:0
THE MATEJ TEAM: WRLK  1:3

Finale
LUŽCA: THE MATEJ TEAM  2:3
ANA, MIRT: WRLK  0:3