Šport
torek, 06. november 2018

Košarkarji otvorili študentsko ligaško tekmovanje

Naslednji teden se prvenstvo nadaljuje s tekmami v futsalu.

S 5. novembrom 2018 se je pričelo študentsko ligaško tekmovanje Univerzitetne športne zveze Primorske, ki se bo tudi v prihodnje odvijal vsak ponedeljek od 20. do 23. ure v Športni dvorani STŠ v Kopru.

Ta večer so na parket stopili košarkarji in otvorili prvenstvo ter odigrali svoj 1.krog. Med seboj sta se pomerili ekipi Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) in Fakulteta za Pomorstvo in promet (FPP) ter ekipi Fakultete za turistične študije (FTŠ Turistica) in Fakulteta za Management (FM).  

Prvi dvoboj med FPP in lanskim zmagovalcem - FAMNIT je pokazal, da se med študenti na Primorskem igra zares dobra košarka. Čeprav ekipi nista bili popolni (manjkali so namreč nekateri reprezentanti UP), in so bile noge še težke in roke hladne, sta prikazali visoko raven motivacije in fizične pripravljenosti. Kot kaže, so nekateri med počitnicami pridno trenirali in dosegli napredek.

Začetek tekme je pripadal ekipi FPP, ki si je z meti z razdalje priigrala 7 točk naskoka, a je ekipa Famnit-a, prednost do konca četrtine izničila . V 2. četrtini sta bili ekipi zelo izenačeni in se večkrat zamenjali v vodstvu, a je končnica pripadla ekipi FPP tako, da je bil ob polčasu rezultat 30-27.

V 3. četrtini se je pri ekipi Famnit, poznala kratka klop in odsotnost nekaterih ključnih igralcev , saj je ekipa FPP  v pičlih 2 minutah naredila delni izid 9-0 in vstopila v zadnjo četrtino  s prednostjo 9 točk.

V zadnji četrtini se je tekma razživela, saj se je ekipa Famnit-a vztrajno želela vrniti v igro in  skušala z nemogočimi meti izsiliti podaljšek. To bi ji skoraj uspelo (deloma tudi zaradi popustljivosti ekipe FPP, ki se v zadnjih minutah ni preveč naprezala), saj se je po vrsti doseženih prostih metov in troj, približala na le 3 točke zaostanka, vendar v zadnjih sekundah zgrešila met za izenačenje.

FAMNIT :  FPP   56 : 59  (13:14, 14:16, 8:14, 21:15)
Famnit ( Klepač, Majerič, Marinović, Tevž, Sabadin)
FPP       ( Hubelič-Orbanič, Tomšič, Rodela, Šavron, Medved, Testen)

Tudi drugi dvoboj je postregel  z dopadljivo igro in borbenostjo, hkrati pa tudi s presenečenjem. Malo številčna ekipa FM je presenetljivo premagala FTŠ, ki kot kaže ni imela svojega dne, in je v drugem polčasu, s festivalom zgrešenih metov z razdalje, dovolila ekipi FM, da je z lahkoto polnila njihov koš, ušla na varno razliko ter tekmo brez velikih nihanj zaključila z zmago. 

Na vprašanje, kaj je bilo narobe oziroma kaj ni delovalo je študent FTŠ Turistice Tine Petrič dejal: » Žal nam igra v napadu ni stekla, brez treningov nismo bili pravi… fantje so se borili, vendar nam ni uspelo. V prihodnje si naša ekipa ne bo   smela, več  privoščiti takšnega spodrsljaja!«

Član zmagovalne ekipe, študent  Fakultete za Management Boštjan Lazar pa je poudaril: »Upajmo, da se bo naš zmagoviti niz nadaljeval. Glede na to, da nas je bilo komaj za ekipo, bi čestital fantom na borbenosti in pristopu. Se vidimo naslednjič!«

FTŠ Turistica : FM   47 : 52  (14:10, 10:19, 8:12, 15:11)  
FTŠ Turistica ( Stojković, Forjan, Boroja, Petrič, Pajmon-Rak, Rutar, Rodriguez)
Fakulteta za Management ( Habulin, Lazar, Tratnik, Jerman, Pejakić)


Za začetek prvenstva smo s predstavami košarkarjev zelo zadovoljni, saj so se prikazali v zares lepi športni in fair-play luči. Naslednji teden se prvenstvo nadaljuje s tekmami v futsalu.