Šport
četrtek, 19. december 2019

Jesenski del turnirjev v 3x3 košarki zaključen

Imamo ekipo, ki nas bo predstavljala v Izraelu.

Univerzitetna športna zveza Primorske je v študijskem letu 2019/2020 ponovno organizirala serijo turnirjev v košarki 3x3. Tudi letos se bodo turnirji razdelili na jesenski in spomladanski del, in se odvijali v Kopru, Izoli in Portorožu. Uradno je jesenski del turnirjev za nami!

Včeraj, 18.12.2019, je bil organiziran še zadnji turnir v ulični košarki 3x3, v sklopu jesenskih turnirjev, ki je potekal v telovadnici GEPŠ v Portorožu. Tokrat se je na turnir, zaradi odsotnosti študentov prijavila samo ena ekipa in sicer 3x3 Piran 2, ki so jo predstavljali Matej Teo Klepač. Tine Petrič, Siniša Miličevič in David Vac. Ker je ta ekipa osvojila prvo mesto že na dveh turnirjih pred tem (Koper in Izola), so bili v seštevku absolutni zmagovalci jesensko/zimskih turnirjev v 3x3 košarki. 

Kot obljubljeno, bodo fantje marca 2020 odpotovali na mednarodne igre Akademskega športnega združenja (ASA) Izrael v Eilat, kjer bodo predstavljali barve Univerze na Primorskem. Na zadnjih igrah so naši predstavniki v 3x3 košarki osvojili odlično 2. mesto in držimo pesti, da se letos iz Izraela ponovno vrnemo z dobrim rezultatom.

Hvala vsem, ki so se udeležili jesenskega dela turnirjev. Se vidimo spet spomladi! :)