Šport
sreda, 22. marec 2023

Futsalerji odigrali vse kroge!

Finale Univerzitetne futsal lige 2022/23 je pred vrati

V ponedeljek 20.03.2023, se je v telovadnici STŠ odigral zadnji krog futsal Univerzitetne lige pred finalnim dvobojem. Odigrali sta se dve tekmi.

Prvo tekmo sta odigrali Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) in Pedagoška fakulteta (PEF). Tekma se je začela dinamično in že v prvi minuti se je Hrastnik K., vpisal v listo strelcev in povedel ekipo PEF v vodstvo z 1:0. Deset minut kasneje po nekaj zelo dobrih napadih in nekaj atraktivnih obrambah, je ekipi FVZ uspelo priti do izenačenja. Na samem koncu prvega polčasa je Kristan U., ekipo PEF, navdušil z zadetkom v 14. minuti, kar jim je omogočilo sproščen odmor ob polčasu. Drugi polčas glede zadetkov ni bil najbolj uspešen. Obe ekipi sta se trudili priti do zadetka, vendar je bila na obeh straneh močnejša obramba. Gledalci so uspeli videti samo še en gol, ki je ekipo FVZ pripeljal do izenačenja. Tekma se je končala rezultatom 2:2.

Po tekmi smo dobili izjavo enega izmed predstavnikov ekipe FVZ, Adamič Eneja, ki je povedal: “Žal se nas ni moglo zbrati dovolj, vendar smo vseeno hoteli odigrati zadnjo tekmo in s pomočjo posojenega igralca nam je to bilo omogočeno. V zelo spremenjeni sestavi smo poskušali upoštevati navodila Luke (vratar) in igrati enostavno ter konkretno. Uspeli smo zadeti 2 gola, vendar smo jih žal ravno toliko tudi prejeli. S predstavo sem zelo zadovoljen, pokazali smo trikrat več želje kot prejšnji krog in danes bom lahko mirno spal.”

Hohnjec Jan, je v imenu ekipe PEF izjavil: V tekmo z ekipo FVZ  smo štartali dobro, saj smo povedli v prvih petih minutah. Po danem golu smo izgubili koncentracijo in pred polčasom prejeli gol. Drugi polčas je bil zelo podoben prvemu, hitro smo povedli za 2-1 ampak žal v zadnjih minutah prejeli gol za končnih 2-2. ”

V drugi tekmi sta se pomerili ekipa PEF, ki je odigrala drugo tekmo zaporedoma in ekipa Fakultete za pomorstvo in promet (FPP). 

Tekma se je začela mirno. V prvih minutah, sta se obe ekipi pripravljali za težek dvoboj. Po mirnem začetku je ekipa PEF pokazala ogromno željo po zmagi in v 5. in 6. minuti zadela dva zadetka s strani Učakar M. in Hrastnik K.. Člani ekipe FPP, niso želeli ostati dolžni svojim nasprotnikom, zato so uslugo vrnili z enakim zanosom in v 14. in 15. minuti, na samem koncu prvega polčasa, izenačili rezultat. Strelca sta bila Zonta T. in Đuričin D.. Drugi polčas se je nadaljeval z dobrimi akcijami in borbeno igro obeh ekip. Ekipa FPP je v 5. minuti prvič prevzela vodstvo, kar pa ekipe PEF ni demotiviralo, saj so izenačili na 3:3, že v 8. minuti, z odličnim zadetkom Hrastnik K.. V drugi polovici drugega polčasa, se je ekipa FPP odločila za bolj agresivno igro in izkoristili so prav vsako dobljeno priložnost. Z dvema zadetkoma s strani Đuričin D. in Padar M., so prišli do vodstva s 5:3. Tekma se je končala s končnim rezultatom 6:3 v korist ekipe FPP in zadnjim fenomenalnim zadetkom Padar M., v zadnji sekundi tekme. Tako si je ekipa FPP zagotovila mesto v finalnem dvoboju.

Po odigrani tekmi je navdušeni predstavnik ekipe FPP, Tonejc M. z nami delil vtise: ”Začeli smo nekoliko slabše kot na drugih tekmah, a se nam je v drugem polčasu odprlo. Zaslugo gre pripisati Đuričinu, ki je bil po mojem mnenju man of the match. Se vidimo v finalu! Forzza FPP!”

Finale futsal Univerzitetne lige se bo odvijal 17.4.2023. Pridi in navijaj za svojo ekipo!