Šport
torek, 19. marec 2019

FAMNIT s preudarno igro do zmage

Univerzitetna futsal liga M servis.

Včerajšnji ponedeljek, je bil v znamenju zadnjega prvenstvenega kroga UFL lige M Servis. Razpored tekem zadnjega kroga, je prinesel težko pričakovan derbi med ekipama Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) ter ekipo Fakultete za Pomorstvo in Promet (FPP).

Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi, saj bi zmagovalec tekme, zasedel skupno 1.mesto in s tem  na papirju lažjega nasprotnika v polfinalu.

Tako je tudi začelo. Ekipa FPP, ki je nastopila v svoji standardni postavi, je takoj pritisnila na plin in želela s pritiskom streti odpor nasprotnika, vendar je ekipa Famnit-a, ki je to pot nastopila zelo okrnjena, (manjkala sta Franjčič in Zyba), s preudarno igro, popolnoma razorožila, to pot zelo neučinkovite igralce FPP.

Uvod je pripadel pomorcem, ki so želeli na vsak način izkoristiti številčno premoč na klopi za rezervne igralce, a so žal začeli ( po našem mnenju) z napačno postavo. Čeprav so v prvih minutah vršili močan pritisk na nasprotnika, jim kakšne resnejše akcije ni uspelo izpeljati. Ekipa Famnit-a, je z obrambno taktiko poskrbela, da se igralci FPP niso uspeli razigrati. Igrala je umirjeno in počasi, ter prežala na svoje priložnosti, ki jih v nadaljevanju ni bilo malo. Čeprav je imela FPP ves čas pobudo, je Famnit, že v prvem protinapadu pokazal svojo kvaliteto. Zadetka sicer ni bilo, je pa to bil znak za FPP, da jim igra v obrambi šepa. To se je pokazalo v 7. minuti, ko je ekipa Famnit-a, izkoristila nezbranost v obrambi FPP in s spektakularnim zadetkom s peto povedla z 1-0! V gneči pred vrati FPP, se je najbolje znašel Tatarević in s peto porinil žogo med dvema igralcema FPP v mrežo. FPP je nadaljevala s pritiskom, a žal jalovo, kar je Famnit, s prihodom Luke Badžima na igrišče, le še dodatno izkoristil. Po vnovičnem protinapadu je v 12. minuti za vodstvo z 2-0 zadel Avdalović, ki je po lepi asistenci Badžima, preusmeril žogo v nebranjeni del mreže. Nadaljevanje je bilo za FPP, prava nočna mora. V napadu so bili neučinkoviti, v obrambi pa puščali preveč prostora za zelo nevarne in učinkovite protinapade nasprotnika. Famnit bi tekmo lahko zaključil že v 1 polčasu, a sta vratnici in vratar Fesel, reševali FPP, da je le ta lahko še ostala v dvoboju. Toda, ko je v 19. minuti z najlepšim zadetkom na tekmi ( v zgornji levi kot op.p.), Badžim povišal vodstvo na 3-0, je bilo skorajda jasno, da Famnit te tekme, ne more več izgubiti.

V drugem delu je ekipa FPP takoj napadla in v pičli minuti uspela zaostanek znižati na 3-1, a je bilo to premalo, za vsestransko in zelo borbeno ekipo Famnit-a. Ta je namreč v 27. minuti povedla že s 4-1 in tekme je bilo, vsaj rezultatsko konec. V 30. minuti je ekipa FPP iz igre povlekla vratarja in nadaljevala s petim igralcem v polju, a jim je neuigranost preprečevala, da bi lahko dosegla kaj več, kot znižanje nasprotnikovega vodstva. Zadetka sta bila bolj posledica utrujenosti igralcev Famnit-a, kakor plod dobro izpeljanih akcij FPP. Zadetek za znižanje na 5-4, je le vlil nekaj upanja igralcem FPP, da bi morda izvlekli vsaj točko, ki bi jim bila dovolj, za osvojitev 1. mesta, a je to hitro zamrlo. Zadnji žebelj jim je v tako rekoč prazno mrežo zabil Grbec za končnih 6-4!

Izjave po tekmi:

Luka Badžim FAMNIT: »Kot sem vam dejal že pred tekmo, sem se bal, da bomo danes izgubili, saj je ekipa FPP zelo uigrana in kondicijsko najbolj pripravljena. A je potrebno, to tudi pokazati na igrišču. Mi smo igrali pametno, preudarno, predvsem pa v duhu ekipe, saj smo vsi dihali kot eden. Zmaga je zaslužena, saj jim nismo dovolili, da se razigrajo, hkrati pa smo jih tehnično nadigrali. Zdaj nas čaka boj za ubranitev lanskoletnega naslova. Vemo, da ne bo lahko, saj niti mi, niti katera od ekip, ki bo nastopila na finalu (FPP, FTŠ Turistica, PEF) nismo izraziti favoriti, tako da je pričakovati boj za vsak centimeter igrišča. Čestitke nasprotniku za fair igro, in našim fantom za prikazano borbenost in moštveni duh.«

Andraž Žalec FPP: »Tokrat, smo naleteli na boljšega nasprotnika. Ekipa Famnit, je zelo izkušena in zna kaznovati vsako, še tako majhno napako. Žal je bilo danes teh napak v naši igri enostavno preveč. Ne vem, kaj je bilo narobe, da nam igra danes nikakor ni stekla. Seveda gre tukaj zasluga nasprotniku, ki nas je z njihovo počasno igro, ves čas spravljal v obup. Sami nismo bili na ravni prejšnjih dvobojev, kar pa ne pomeni, da smo se pred finalom predali. Šli bomo na zmago in najlepše bi bilo, da Famnitu, v finalu vrnemo z isto mero!«

FAMNIT : FPP   6 : 4   ( 3 : 0)

1-0 Tatarević (7), 2-0 Avdalović (12), 3-0 Badžim (19), 3-1 Rastovac (21), 4-1 Badžim (27), 4-2 Baruca (31), 5-2 Tatarević (33), 5-3 Starc (36), 5-4 Rastovac (36), 6-4 Grbec (39);

FAMNIT: Boroja Niki, Tatarević Emrah, Avdalović Aleksandar, Turudija Boris, Grbec Gregor, Luka Badžim;

FPP:   Baruca Kevin, Žalec Andraž, Fesel Jure, Fesel Jaka, Babič Luka, Kljun Žiga, Rastovac Erik, Starc Martin;

Druga tekma, ki bi morala biti na sporedu med FTŠ in FVZ je bila odpovedana, saj je FVZ, v pomankjanju igralcev in volje, dvoboj predala.

FTŠ : FVZ   5 : 0

Tako bomo v polfinalu spremljali dvoboja med FTŠ in Famnit, ter FPP in PEF.  Sedaj gre zares, favoriti so se bili že večkrat opekli! Kako bo to pot?