Šport
četrtek, 24. januar 2019

Bodi del ekipe - postani prostovoljec!

UŠZP letos organizira kar dve evropski univerzitetni prvenstvi.

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) bo letos od 21. do 27. julija organizirala EUSA Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in v vaterpolu. Na obeh tekmovanjih pričakujemo 300 udeleženk in udeležencev, prostovoljci pa so eden od glavnih podpornih stebrov realizacije takšne prireditve, zato vse študente in vse ljubitelje športa vabimo, da nam priskočijo na pomoč!

Kot smo že zapisali, čeprav je zunaj mraz, smo pri UŠZP z mislimi že pri poletju, oziroma zadnjih dneh meseca julija. Ker pričakujemo udeležbo tako velikega števila ekip z vseh koncev Evrope, smo 20. decembra objavili prvi poziv za prostovoljce. Prve prijave se tako počasi že zbirajo, čeprav bomo intenzivnost promocije prvenstev začeli stopnjevati s pričetkom spomladanskega študijskega semestra.

Če torej želite med poletnimi počitnicami preživeti pester teden, uživati v morju in soncu, spoznati študente z vsega kontinenta, se ob tem zabavati, nabirati delovne izkušnje in se tudi naučiti kaj koristnega, potem se lahko že sedaj prijavite za prostovoljca, prostovoljko. 

Prostovoljci boste dobili majice, kapice in še nekaj praktičnih daril, poskrbljeno bo za prehrano, za pijačo in tudi za senco, preverjamo pa še možnost opravljanja obvezne študijske prakse na prireditvah. 

Prostovoljci boste razdeljeni po sektorjih kot so tekmovanje, spremstvo ekip, informacije, press center, prevozi, VIP, protokol … 

Obeta se tudi veliko večerne zabave, tako v sklopu prvenstev, kot tudi v sklopu poletne turistične sezone, katera bo v mestu prav tisti teden doživela vrhunec v obliki nekdanje 'Koprske noči'. 

Prijave sprejemamo na: https://goo.gl/HNQ63B

Za vse dodatne informacije lahko pišete na sandi.jerman@uszp.si.

EUSA Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu bosta potekali v sodelovanju s Slovensko univerzitetno športno zvezo (SUSA), Študentskem svetom Univerze na Primorskem, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem, Mestno občino Koper, Vaterpolo društvom Koper Primorska in Beach volley klubom Koper.

Letošnji EUSA Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in v vaterpolu bosta le prvi v nizu sorodnih prireditev, ki se bodo v Kopru zvrstile v naslednjih letih. Leta 2020 bo UŠZP organiziral Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu, leta 2021 ali 2022 nas najbrž čaka še eno EUSA evropsko univerzitetno prvenstvo, Olimpijski komite Slovenije pa je za leto 2023 že lani predložil uradno kandidaturo Kopra za poletni Olimpijski festival evropske mladine (EYOF).